Tudta-e?
...hogy a vér az artériákban másodpercenként 50 cm-t tesz meg, míg a hajszálerekben csupán néhány millimétert?

140. szám - 2016. május 1.

A kötődés hálói

Társas intelligenciánk képességei

Társas intelligenciánk működésének eredménye, hogy teljes egészében jelen tudunk lenni a közösség életében, és rá tudunk hangolódni a többiekre. Ha elkötelezetté tudunk válni, akkor a társas intelligencia teljes készletét be tudjuk vetni, kezdve attól, hogy megérezzük, mi megy végbe másokban és miért, odáig, hogy képessé leszünk eléggé finom interakcióinkkal másokat pozitív állapotba billenteni...
Dr. SÁGI Zoltán

4

Mindannyian megtapasztaljuk társas kapcsolataink fokozatos elszegényedését. Ehhez a folyamathoz mindannyian hozzátesszük a mi apró lépéseinket, hol tudatosan, hol meg a környezett által kényszerítve. A mobiltelefon, a zenehallgatásra alkalmas legújabb technikai eszközök - hogy csak néhányat említsünk a modern idők vívmányai közül – birtokában, autóban ülve, fémkapszulában, üvegbe és acélburokba csomagolva, a rádió zümmögő dallamaiba temetkezve suhanunk el egymás mellet. A tapasz­talatok azt látszanak igazolni, hogy az emberek érzéketlensége környezetük iránt egyenesen arányos a technika virtuális valóságában való elmerüléssel.

Egyfelől adott a technika fejlettsége, másfelől viszont ott van a személyiségnek a kapacitása, a saját magával szembeni igénye, ami nagyon sokszor igénytelenségbe csap át, mert úgy tűnik, könnyebb fogyasztói tömegembernek lenni, mint társas kapcsolatokban élni.

A teljes cikk itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor