Tudta-e?
A rulettet Blaise Pascal, francia matematikus találta fel.

231. szám - 2023. december

Eredmények - 6. Vállalkozz okosan! diákverseny

2023. december 16-án, hatodik alkalommal lett megszervezve a Vállalkozz okosan! diákverseny az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

2

A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak az üzleti világában, tudatos döntéseket hozzanak, és esetleg vállalkozóként érvényesüljenek. A verseny hozzájárul a tanulók gazdasági ismereteinek bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A verseny általános iskolás diákoknak volt meghirdetve (5-8 osztály). A diákok csapatban dolgoztak mentor segítségével. A csapatok 2-4 főből álltak. Minden csapatnak egy üzleti tervet kellett elkészíteni, melyben bemutatták ötletüket, képzeletbeli vállalkozásukat. Az idei versenyre egy informatikai vállalat üzleti tervét kellett elkészíteni.

A verseny helyszíne a Pro Scientia Naturae alapítvány oktatási központja volt, Zentán. Támogató a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma, szervező a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, a Pro Scientia Naturae Alapítvánnyal együttműködve.

Az idei versenyre 8 csapat jelentkezett Vajdaság különböző iskoláiból. A zsűri tagjai, Dr. Kulcsár Sarolta, a Pro Scientia Naturae Alapítvány programkordinátora, vállalkozó, és Dr. Muhi. B. Béla, egyetemi tanár, a verseny főszervezője voltak.

Az eredmények a következők lettek:

1. díj

Tallós Sarolta, Balázs Adél, Nagy Lóránd, Pataki Patrik
Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse
Felkészítő tanár: Surányi Roland

2. díj

Balázs Dániel, Szikora Máté, Kovács Oliver, Milankovity Bence 
Đuro Salaj Általános Iskola, Szabadka
Felkészítő tanár: Ostojić Melitta

és

Farkas Larissza, Kisutcai Ivett, Bárány Petra, Koncz Villő
Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse
Felkészítő tanár: Lázár László

3. díj

Faragó Csongor, Sörös Viktória, Nógrádi Fruzsina 
Jovan Jovanović Zmaj ált.isk. Magyarkanizsa (Martonos)
Felkészítő tanár: Bende Teodóra

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor