Tudta-e?
hogy az USA-ban az 50 tagállamból 35-ben a törvény kötelező AIDS-szűrést tartalmaz, sőt New Yorkban 1997-től már az újszülötteket is kötelezően vizsgálják?

198-199. szám - 2021. március-április

Diákverseny

XIX. GENIUS konferencia

Erre a hagyományos konferenciára és versenyre a tehetséges diákok április 26-ig jelentkezhetnek…

7

A GENIUS konferencia és vajdasági szintű verseny a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében zajlik, főszervezője Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom vezetője. Támogató a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A rendezvény célja a tehetségek felismerése, a tehetséggondozás serkentése és támogatása.

A diákok önállóan vagy párban kutatási jellegű szakmunkával jelentkezhetnek. Mentor segítségét is igénybe vehetik. Alsó korhatár nincs, azok a diákok is jelentkezhetnek, akik az tavalyi iskolaévben érettségiztek. Olyan érettségi szakdolgozatok is számításba jöhetnek, melyek eredeti ötleteket, kutatásokat tartalmaznak. A természettudományos és humán területek mellett műszaki jellegű témák is számításba jöhetnek.

A felmutatott teljesítményt témakörök szerinti szekciókban értékeli a rangos szakbizottság. A legjobbak meghívást kapnak, hogy kiselőadás formájában mutassák be az eredményeiket.

A szakdolgozatokat 2021. április 26-ig kell beküldeni elektronikus formában a következő címre: genius.konferencia@gmail.com

Itt fel kell tüntetni a diákok adatait, az évfolyamot, az iskolát, a témakört, a mentor adatait.

A word dokumentum terjedelme ne haladja meg a 10 megabájtot.

Mindegyik résztvevő oklevelet kap és könyvjutalomban részesül, a legsikeresebbeknek értékes ajándék jár.

Részletes információk a www.fokusz.info honlapon találhatók, illetve a főszervezőtől kaphatók (tel. 021 47 90 640). A honlapon megtalálható néhány régebbi versenymunka, továbbá felkészülési tanácsok, az előző konferenciák beszámolói stb.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2021 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor