Tudta-e?
hogy a Föld felé áradó napsugárzásnak csaknem a negyedét a felhők verik vissza a világűrbe!

200-201. szám - 2021. május-június

Diákverseny

XV. Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaverseny

(Horgos, Kárász Karolina Általános Iskola, 2021. majus 21.)
MUHI Béla | a szerző cikkei

4

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2021. május 21-én délután 5 órai kezdettel a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 15. alkalommal rendezi meg a Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt Horgoson a Kárász Karolina Általános Iskolában.

Az előírásoknak megfelelően fokozott figyelmet kell fordítani a higiéniára. A diákokat 2021. május 18-ig kell bejelenteni a következő adatokkal: név, iskola, helység, osztály, mentor és annak elérhetőségei. Cím: genius.konferencia@gmail.com

Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A fizikatörténeti feladat témája Ribár Béla vajdasági akadémikus élete és munkássága. A verseny célja a tehetségek felismerése, a tehetséggondozás serkentése, a természettudományos és műszaki ismeretek fontosságának a kiemelése. A Ribár Béláról elnevezett verseny hagyományosan a fizikatanárok szakmai találkozója is.

A vajdasági verseny helyi szervezője Balázs Piri Diana fizikatanárnő, főszervezője Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke. A rendezvény támogatója az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma. A négyfordulós megmérettetés után a háromtagú szakbizottság értékeli az eredményeket és kiosztja a jutalmakat. Mindegyik tanuló oklevelet és ajándékot kap. A felkészítő tanárok is oklevélben részesülnek. Ajándékkönyvekről a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács gondoskodik.

Dr. Ribár Béla életrajza: http://www.fokusz.info/index.php?cid=1224723513&aid=1128152372

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor