Tudta-e?
...Japánban a "karoshi" - ha valaki halálra dolgozza magát - évente ezer halálesetet okoz; ami közel 5%-a az országban előforduló agyvérzések és szívrohamok számának, a 60 év alatti dolgozók körében?

117. szám - 2014. június 01.

VII. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság - Ifjú menedzserek szemléje

Bio-földieper és divatbemutató

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége május 31-én hetedik alkalommal szervezte meg a Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot.
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

11

A hagyományos menedzsment bajnokság ezúttal is az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban került megrendezésre a nagyszabású GENIUS konferencia keretében. A versenyen középiskolás kutató diákok vehettek részt egyénileg, vagy csapatban. Akárcsak a korábbi években, a menedzsment bajnokság egy üzleti szimulációs játékra épült, ahol a tanulók egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét töltötték be, szakdolgozatot írtak, majd a verseny szóbeli döntőjén a vállalat üzleti (business) tervét mutatták be a szakbizottságnak.

Az újvidéki szóbeli megmérettetésen összesen tizenkilenc diák 9 csapatot alkotva szerepelt érdekes és ötletes üzleti tervekkel. A mgr. Vujičić Sava és dr. Muhi B. Béla összetételű zsűrinek ezúttal is nehéz dolga volt, ugyanis a csapatok kiválóan teljesítettek, nagyszerű üzleti terveket készítettek, egyesek termékmintákat is elhoztak. sőt, divatbemutató is volt.

Hosszas mérlegelés után végül három csapat osztozott az első díjon: Bancsi Krisztina, Horváth Melinda és Mikulinac Mónika (Lukijan Mušicki Középiskola, Temerin, Vera mama süteményei Kft. mentor: Takács Karolina), Tóth Bojnik Nikolett, Kiss Gabriella, Kormányos Ádám (Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, Zenta, “G&F Cookies” Kft. mentor: Arsenovic Aleksandra) és Mrđanov Melani, Tamara Bekedi (Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, Zenta, Bio-földieper termelés, mentor: Danica Stanimirov).

Második díjon osztoztak: Rác Szabó Anett, Surányi Brigitta (Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, Zenta, „Tiszavirág” gyógyfürdő), Vadász Anna (Beszédes József MMIK, Magyarkanizsa, Max FITT, mentor: Kőrösi Sóti Beáta) és Kállai Kitti, Petrov Zsóka (Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, Zenta, VojDiz - Ruházati cikkek).

Harmadik díjat nyert Harangozó Dániel és Gyuráki László (Svetozar Marković Gimnazium, Hotel Aliz), Varga Katalin (Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa, Daisy Szalon és Panzió, mentor: Kőrösi Sóti Beáta), Bűn Tamás, Bűn Rudolf, Gyurcsik Ákos (Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, Zenta, A.R.T. Mix Sportközpont, mentor: Búrány Ágnes),

Minden résztvevő oklevélben, könyvjutalomban és ajándékban részesült. A verseny lebonyolításában együttműködő partnerek a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, az újvidéki EDUCONS Egyetem, a Pro Scientia Naturae Alapítvány és a Fókusz tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége. 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor