Tudta-e?
...a University of California kutatói szerint azok, akik napi 9-10 órát alszanak, nehezebben alszanak el, és nem képesek tartósan aludni, ezen kívül más alvászavaraik is lehetnek!

171 - 172. szám - 2018. december - 2019. január

Diákverseny

XIX. TUDOK vajdasági regionális konferencia

A Tudományos Diákkörök XIX. Kárpát-medencei Konferenciáját a Kutató Diákok Mozgalma hirdette meg. A vajdasági regionális konferenciára szombaton, december 8-án kerül sor...
MUHI Béla | a szerző cikkei

5

A vajdasági regionális TUDOK konferencia helyszíne az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium lesz (Njegoš utca 22. szám). A Kutató Diákok Mozgalmat két rangos küldött fogja képviseli. Témakörök szerint szekciókban folyik majd a munka. A diákoknak 10 perc áll a rendelkezésükre, hogy az előre beküldött absztraktok szerinti témát előadják, illetve válaszoljanak a feltett kérdésekre. Mindegyik szekcióban három szakbizottsági tag értékeli a kutató diákok felmutatott teljesítményét. A zsűriben kutatók, egyetemi tanárok, akadémikusok, különböző szakemberek lehetnek. Redelkezésre állnak a gimnázium szaktermei, számítógépei, projektorai stb. Nindegyik szekcióban megbízott diákok ügyeleteskednek majd. A rendezvény főszervezője ezúttal is (immár másfél évtizede) Muhi Béla, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács alapító tagja, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke.

A programterv a következő:
8 órától 9.30-ig a résztvevők érkezése. Regisztráció.
9.30     Ünnepélyes megnyitó. A vendéglátó iskola diákjainak kulturális programja. Köszöntők. Tájékoztatás a szakbizottsági tagok résztére.
10.00   Szekciók szerint a szakmunkák prezentációja.
11.30   Szünet (uzsonna, üdítő, kávé)
12.00   A prezentációk folytatása
13.00   Eredményhirdetés
13.30   Oklevelek, ajándékok kiosztása.Utána kereksztal a mentorokkal és a zsűritagokkal.
14.00   Ebéd a vendégek részére.

További részletek itt: www.kutdiak.hu

Emlékeztetőül:

A Kutató Diákok Mozgalma a 2018/19-as tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XIX. Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK 2019), melynek célja, hogy felkeltse az érdeklődést a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt.

Általános tudnivalók

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló munkával lehet elindulni, témamegkötés nélkül. Művészeti, vagy egyéb nem tudományos munkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni. A konferencián minden diák indulhat, aki az érettségi bizonyítványát 2018-ban szerezte, vagy 2018 után szerzi meg. Alsó korhatár nincs.

A TUDOK 2019 konferencián való indulás feltétele egy online nevezési lap kitöltése a www. kutdiak.hu oldalon keresztül.

Az első forduló (iskolai, írásbeli forduló) mely során egy összefoglaló absztraktot kell feltölteni az online rendszerbe, csatolva mellé az iskola, felkészítő tanár delegálásáról szóló nyilatkozatot. Ezt követően a második (területi, tematikus) fordulók, a szóbeli válogatók Magyarországon, tematikus alapon 3 helyszínen, a határon túli fordulók regionális alapon Erdélyben, Felvidéken és Vajdaságban egy-egy helyszínen kerülnek megrendezésre.

A Kárpát-medencei döntőn a magyarországi tematikus vagy a határon túli regionális konferenciák zsűrijének döntése alapján lehet indulni.

A regionális konferenciák tervezett időpontjai és helyszínei:

Erdélyi Regionális Konferencia (TUDEK), Tamási Áron Gimnázium, Székelyudvarhely

Felvidéki Regionális Konferencia (Vámbéry Ármin Alapiskola, Dunaszerdahely, 2018. november 30.)

Vajdasági Regionális Konferencia (Svetozar Marković Gimnázium, Újvidék, 2018. 12. 08.)

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor