Tudta-e?
...melyik a világ legrégibb városa? Jerikó. A Közel-Keleten, a Jordán völgyében épült, és már a Biblia is említi mint erős falakkal körülvett várost. I. e. 7800 táján keletkezett , többször lerombolták és újraépítették. Híres falai gyakran másfél méternyi szélességűre terebélyesedtek, még a felső peremüknél is. A Biblia szerint Józsué, aki Mózes halála után a zsidók kánaáni honfoglalásának vezére lett, és népét az Ígéret Földjére vezette, úgy foglalta el,hogy megparancsolta papjainak, fújjanak bele a kürtjeikbe.A kürtrivalgásra az öles városfalak összeomlottak.

175. szám - 2019. április

Diákverseny

„Ötletből valóság” innovációs verseny

A versenyre idén is 2-3 fős középiskolai és egyetemista csapatok jelentkezhetnek

4

A Pro Scientia Naturae Alapítvány szeretne hozzájárulni a vajdasági agrárvállalkozói légkör erősítéséhez és innovációs tevékenységének fejlesztéséhez, ezért szakmailag segíti felkészíteni a vállalkozni kívánó fiatalokat az üzleti világ kihívásaira. Ennek tükrében szervezi meg harmadik alkalommal az „Ötletből valóság” innovációs versenyt, ahol középiskolás diákok és egyetemi hallgatók dolgoznak ki üzleti megoldásokat, elképzeléseket valós piaci helyzetek esetében, melyek vállalati szinten is alkalmazhatók.

A versennyel egyidejűleg sor kerül egy szakmai konferenciára is, amely kiváló lehetőség a kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére, ugyanis egy helyen találkozhatnak a fiatal, kezdő és a tapasztalt vállalkozók.

Az idei  verseny témája: EGY ÚJ EGÉSZSÉGES TERMÉK PIACI BEVEZETÉSE

A versenyre idén is 2-3 fős középiskolai és egyetemista csapatok jelentkezését várjuk. Minden csapatnak csapatkapitánya, mentora,  valamint csapatneve kell, hogy legyen.

A versenyzőknek kötelező feladatként a termék piacra dobásához egy rövid (2 perces) reklámfilmet (klippet) is készíteniük kell.

A verseny minden résztvevője oklevelet kap, a legjobbak jutalomban részesülnek.

Jelentkezési határidő: 2019. április 2.
A mentori nap ideje: 2019. április 6.
A konferencia és a verseny döntőjének időpontja: 2019. június 1.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: innovacios.verseny@gmail.com

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2020 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor