Tudta-e?
...a University of California kutatói szerint azok, akik napi 9-10 órát alszanak, nehezebben alszanak el, és nem képesek tartósan aludni, ezen kívül más alvászavaraik is lehetnek!

211-212. szám - 2022. április-május

XX. GENIUS Konferencia - Tájékoztatás

Szombaton, 2022. május 14-én az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban (Njegoš utca 22. szám) huszadik alkalommal rendezik meg a tehetséges középiskolás diákok hagyományos GENIUS Konferenciáját és vajdasági szintű versenyét.
MUHI Béla | a szerző cikkei

5

Ez a jubiláris rendezvény nagyon jól ismert megannyi generáció, ma már okleveles szakember számára. A korábbi évekhez hasonlóan kétfordulós versenyről van szó. A diákok jelentkezése erre a konferenciára úgy történik, hogy elektronikus formában beküldik a szakmunkáikat, majd a szóbeli megmérettetésen szekciónként mutatják be kutatásaik, szakmai jellegű tevékenységeik eredményeit. Önállóan vagy párban lehet jelentkezni.  A versenykiírásnak megfelelő általános iskolai szakmunkákat is elfogadják. A diákok teljesítményét rangos szakbizottság értékeli.

A szóbeli megmérettetés tehát konferencia jellegű, melyre május 14-én kerül sor. A diákok magukkal hozzák, és a szakbizottságnak átadják a dolgozatuk egy kinyomtatott és aláírt példányát. A prezentációk terjedelme maximálisan 10 perc.

Programterv:

9.30 Érkezés az iskolába, készülődés a megnyitóra.

10.00 Megnyitó: Vukadinović Tatjana iskolaigazgató, Muhi Béla a GENIUS elnöke, Dr. Muhi B. Béla programszervező

Utána: Közös fotózás

10.15 Szekciók szerinti prezentációk

11.30 Szünet: uzsonna, kávé, üdítő

12.30 Eredményhirdetés

A konferencia a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete keretében zajlik. Támogató az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Mindegyik versenyző megfelelő oklevelet kap, ajándékok is lesznek, könyvekről hagyományosan a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács gondoskodik.

Ugyanebben a terminusban és ugyanitt kerül megrendezésre, a XV. Diák Menedzsment Bajnokság és a X. Fogyasztóvédelmi Diákverseny is.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor