Tudta-e?
...hogy a víz körforgása révén a tengerből naponta 136 000 köbkilométer víz kerül eső, hó és jég alapjában a szárazföldre?

198-199. szám - 2021. március-április

Kalmár László Matematikaverseny

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 2020/2021. tanévre is meghirdeti a TIT KALMÁR LÁSZLÓ MATEMATIKAVERSENYT. Az idei lesz, sorrendben az ötvenedik verseny, mely Magyarország legrégebbi általános iskola szintű matematika versenye.

A vajdasági fordulót idén is a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezi. A versenyre minden érdeklődő, matematikát szerető általános iskolás jelentkezését várjuk, 3-tól 8. osztályig.

A verseny célja: a matematikai ismeretek terjesztése, a matematika népszerűsítése. A matematika ismeretének és alkalmazásának hangsúlyozása a társadalomban, a gazdasági életben, illetve a mindennapokban. A tanulók problémamegoldó képességének, kreativitásának összehasonlítása 3.-8. osztályos diákok körében, matematikai ismeretek mérésének lehetősége objektív eszközök segítségével. A sportszerű verseny és küzdelem népszerűsítése.

A verseny rendszere: a verseny határon túliak számára kétfordulós, megyei (a mi esetünkben vajdasági) és magyarországi szervezésű.

Megyei/ területi forduló, mely Újvidéken kerül megszervezésre. Sajnos a jelenleg is érvényben lévő járványügyi helyzet miatt, idén sem adódik lehetőség a hagyományos módú verseny megtartására. A pontos helyszínről később értesítjük a jelentkezőket.

A versenyre az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni:
Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, Újvidék
Kapcsolattartó: Losonc Tibor
tel: 0694030011
e-mail: losonctibor95@gmail.com

Jelentkezéskor küldjék el a versenyző diák teljes nevét, melyik osztályba jár és melyik iskolát képviseli, valamint a felkészítő tanár, illetve szülő nevét és elérhetőségét.

A megyei fordulóra történő jelentkezés határideje: 2021. március 5. (péntek)

A megyei forduló időpontja: 2021. március 19. (péntek)

Amennyiben a versenyző megkülönböztetett bánásmódot igényel (pl. feladatsor nagyítása), kérjük, a jelentkezéskor jelezze.

Megyei forduló időpontjáról telefonon, illetve e-mailben kaphatnak pontos információt.

A 3-4. osztályos diákok versenyfeladatának megoldására 60 perc,

az 5-8. osztályos diákok számára 90 perc áll rendelkezésre. Elektronikus segédeszközök és külső segítség igénybevétele a verseny egyik fordulójában sem engedélyezett.

Fontos információk a feladatok megoldásához:

• Minden feladat 7 pontot ér.

• Minden állítást szükséges indokolni, kivéve akkor, ha a feladat szövege azt tartalmazza, hogy “nem szükséges indoklás”.

• Az eredmény puszta közlése (ha nem szerepel az, hogy “nem szükséges indoklás”) 1 pontot ér.

A versenyre való felkészülést a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat folyóirataiban – Élet és Tudomány hetilap, Természet Világa havilap – megjelenő írásai és honlapjai segítik. Az előző évek versenyfeladatai és megoldásai elérhetőek a http://www.titkalmarlaszlomatematikaverseny.hu/versenyfeladatok linken.

A versenyről bővebben a TIT Kalmár László Matematika verseny honlapjan, www.titkalmarlaszlomatematikaverseny.hu olvashatnak, illetve a Pedagógusok Egyesületénél érdeklődhetnek.

Eredményes versenyzést kívánunk!

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, Újvidék

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor