Tudta-e?
...évente két alkalommal érdemes a légkondicionáló fertőtlenítését is elvégeztetni, mert a berendezések gomba- és baktérium- tenyészetekkel lehetnek tele, a készülék ezért ilyenkor fertőzött levegőt keringet a belső térben?

181. szám - 2019. október

Diákverseny

PénzSztár vetélkedő

A verseny fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi műveltség fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket

1

A 2013-as indulás óta mintegy 25 000 diák vett már részt a versenyen, s közben sok új ismerettel, gyakorlati készségekkel, élményekkel és szakmai kapcsolatokkal gazdagodott. A verseny megvalósításában közreműködő szervezetek száma is évről évre bővült, így ma már elmondható, hogy a PénzSztár egy egyedülállóan széles körű, példaértékű szakmai összefogás a pénzügyi műveltség fejlesztése érdekében. A több mint 50 együttműködő partner között megtalálhatók a gazdasági élet és a pénzügyi intézményrendszer szereplői, hazai és határon túli egyetemek, szakmai szervezetek. Természetesen, a kezdeményezés nem lehetne ennyire sikeres a középiskolák, a középiskolai tanárok és diákok aktív részvétele nélkül.

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek hazai és külhoni magyar középiskolákból. A nevezés díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a – 14–22 év közötti – diákjai legyenek, akik a 2019/2020-as tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, és még nem szereztek érettségi bizonyítványt. A fordulók során különféle típusú és fokozatosan nehezedő feladatok várnak a csapatokra, melyek megoldásához a pénzügyekkel, a gazdasággal és a vállalkozások működésével kapcsolatos tájékozottságra, általános műveltségre és gyakorlati készségekre van szükség. Nevezni 2019. október 7-ig lehet, a www.penzsztar.hu weboldalon található regisztráció kitöltésével.

A részletes versenyfelhívás itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor