Tudta-e?
...hogy melyik a legnagyobb állat a világon? A kék, vagy óriás bálna, amely megnõhet 30 méter hosszúra is, súlya pedig 135 ezer kg lehet. Ezt úgy képzeljék el, mintha egy óriási mérleg egyik serpenyõjében ülne a bálna, a másikban pedig 22 nagy elefántbika kuporogna. Így lenne a mérleg egyensúlyban. A bálnák emlõsállatok, a tengerek lakói. Kicsinyeik is óriások, a kék bálna születésekor 7 méter hosszú és 7 ezer kg súlyú.

168. szám - 2018. szeptember

Kitüntetett tehetséggondozók

A XVIII. Apáczai Nyári Akadémia természettudományi szekciójának keretében Újvidéken 2018. július 9-én sor került a legsikeresebb vajdasági tehetséggondozók méltatásra és a kitüntetések ünnepélyes átadására…
MUHI Béla | a szerző cikkei

6

Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban 2018. május 19-én megrendezett XVI. GENIUS konferencián sor került az évek óta sikeres felkészítő munkát, eredményes tehetséggondozást végző szaktanárok megnevezésére és javaslat történt a kitüntetésükre. Az ünnepélyes díjátadásra a XVIII. Apáczai Nyári Akadémia természettudományi szekciójának keretében került sor Újvidéken 2018. július 9-én.

A díjazottak munkásságát Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke méltatta.

Felsorolta azokat a diákversenyeket, konferenciákat, rendezvényeket, ahol a vajdasági diákok rendszerint nagyszerűen szerepelnek köszönve többek között a felkészítő tanárok, a mentorok áldásos és értő munkájának.

Ezek a megmérettetések többek között a TUDOK – Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája, a középiskolai GENIUS konferencia, a vajdasági Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaverseny (mely kapcsolódik az anyaországi Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyhez), a Kovács Sztrikó Zoltánról elnevezett általános iskolai fizika-kémia diákverseny, a középiskolai Diák Menedzsment Bajnokság, az ugyancsak hagyományos Fogyasztóvédelmi Diákverseny stb. 

Itt olvasható a GENIUS kitüntetésben részesült mentorok és felkészítő tanárok névsora, valamint a témával kapcsolatos teljes írás. Egy képgyűjtemény is látható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor