Tudta-e?
Egy mobiltelefon 7-szer szennyezettebb felület, mint egy utcai korlát, de csak 2-szer több baktérium van rajta, mint egy billentyűzeten.

168. szám - 2018. szeptember

Kitüntetett tehetséggondozók

A XVIII. Apáczai Nyári Akadémia természettudományi szekciójának keretében Újvidéken 2018. július 9-én sor került a legsikeresebb vajdasági tehetséggondozók méltatásra és a kitüntetések ünnepélyes átadására…
MUHI Béla | a szerző cikkei

6

Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban 2018. május 19-én megrendezett XVI. GENIUS konferencián sor került az évek óta sikeres felkészítő munkát, eredményes tehetséggondozást végző szaktanárok megnevezésére és javaslat történt a kitüntetésükre. Az ünnepélyes díjátadásra a XVIII. Apáczai Nyári Akadémia természettudományi szekciójának keretében került sor Újvidéken 2018. július 9-én.

A díjazottak munkásságát Muhi Béla, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke méltatta.

Felsorolta azokat a diákversenyeket, konferenciákat, rendezvényeket, ahol a vajdasági diákok rendszerint nagyszerűen szerepelnek köszönve többek között a felkészítő tanárok, a mentorok áldásos és értő munkájának.

Ezek a megmérettetések többek között a TUDOK – Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája, a középiskolai GENIUS konferencia, a vajdasági Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaverseny (mely kapcsolódik az anyaországi Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyhez), a Kovács Sztrikó Zoltánról elnevezett általános iskolai fizika-kémia diákverseny, a középiskolai Diák Menedzsment Bajnokság, az ugyancsak hagyományos Fogyasztóvédelmi Diákverseny stb. 

Itt olvasható a GENIUS kitüntetésben részesült mentorok és felkészítő tanárok névsora, valamint a témával kapcsolatos teljes írás. Egy képgyűjtemény is látható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor