Tudta-e?
hogy noha a világon mintegy 30000 emberi fogyasztásra alkalmas növényfaj létezik, a világ élelmiszereinek 90 százaléka mindössze 20 fajtából készül?

118. szám - 2014. július 01.

Egészség

Ásványok gyógyhatása

Az időjárás szeszélyes váltakozásával párhuzamosan, szervezetünk belső óramutatója is igazodik az aktuális évszak hőmérsékleti feltételeihez.

3

Tudvalevő, hogy amint a szervezetünk megbetegszik, ezzel párhuzamosan rezgéseink is megváltoznak. A különböző betegségekhez más és más rezgésszámok tartoznak. Míg egyesek kizárólag az orvos által felírt gyógyszerekkel próbálják betegségüket orvosolni, mások a természetes gyógymódokra esküsznek, ide sorolható többek között az ásványokkal való gyógyítás is. Bizonyított, hogy az ásványok képesek szervezetünk legyengült rezgéseit- és energiaszintjét megemelni, ezáltal pedig elősegítik a gyógyulást. A teljesség igénye nélkül, nézzük milyen hatásai vannak az egyes ásványoknak.

Ametiszt: az egyik legkedveltebb kő, amit régen nagy becsben tartottak és amulettként hordtak. Képes a szervezet általánosan erősítésére, jótékony hatással van a nyirokmirigyekre és a hormonok működésére. Azok is használhatják, akik szeretnék az önbecsülésüket fokozni- és az intuíciójukat megerősíteni.

Hegyikristály: anno nagy szerepet töltött be az ékszeriparban. Gyógyászati szempontból az életerő növelésében is közrejátszik. Elsősorban a vérkeringésre, a szívre, valamint a tüdőre fejti ki jótékony hatását. Azok, akik nehezen boldogulnak a gondolatok megfelelő verbális kifejtésével vagy labilis személyiségűek, bátran használják, mivel kiegyensúlyozottságot kölcsönöz és a kifejezőkészségre is jótékonyan hat.

Hematit vagy vörösvasérc: az ezotériában különösen nagy szerepet tulajdonítanak neki. Egészségügyi szempontból jótékonyan hat a vesékre, a májra és a vérkeringésre.

Holdkő: erőkristálynak is nevezik. Serkenti az anyagcsere-folyamatot, méregtelenít, gyógyítja a fekélyt, terhes nőknek kifejezetten ajánlott. Ugyanakkor lelki kiegyensúlyozottságot nyújt és a kapcsolatteremtési készséget is felerősíti.

Karneol: az ókorban az egyik legértékesebb kőnek tartották. Hatásos a bélműködésre, az emésztésre, a májra, a nőgyógyászati problémákra, valamint a menstruációs görcsöket is oldja. Kiteljesíti az életörömöt és a lelki megújulást is elősegíti.

Türkiz: az indiánok gyógyító köveként tartják számon. Erősíti a májat, egyensúlyba hozza az alacsony vérnyomást, a légutakra, valamint az emésztésre is jótékony hatással van, az anorexiás- és bulimiás betegeknek pedig különösen ajánlott. Nem utolsó sorban fokozza az általános vitalitást, viselőjét magabiztosabbá teszi, ugyanakkor az alkotóerőt is élénkíti.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor