Tudta-e?
A farkasról a legtöbb embernek egy vérengző fenevad jut eszébe, aki nemcsak a mesében falja fel a nagymamát, hanem a való életben is az emberekre támad. A szakértők szerint azonban a farkas ha teheti, messze elkerüli az embert.

196-197. szám - 2021. január-február

Diákverseny

Ifjú turisztikai vállalkozók

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete harmadik alkalommal szervezte meg a a Vállalkozz okosan! diákversenyt általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben.
dr MUHI B. Béla

4

Tekintettel a vírusjárványra, a verseny az idén elektronikus formában lett megtartva. A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető gazdasági, vállalkozói, pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként jobban eligazodjanak az üzleti világában, esetleg vállalkozásba kezdjenek.

A verseny hozzájárul a tanulók tudásának bővítéséhez, a csapatszellem erősítéséhez, illetve a kreativitás és az innovációs készség fejlesztéséhez.

A verseny általános iskolás diákoknak lett meghirdetve (5-8 osztály). A diákok 2-4 fős csapatban dolgoztak mentor segítségével. Minden csapatnak egy üzleti tervet kellett elkészíteni, melyben bemutatták ötletüket, vállalkozásukat. Az idei versenyre egy turisztikai vállalat üzleti tervét kellett elkészíteni és ezt videófelvételen részletesen bemutatni a zsűrinek.

A versenyre az idén is sok csapat jelentkezett Vajdaság különböző településeiről, iskoláiból.

A zsűri értékelése alapján a versenyen első helyezett a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola csapata lett a Tour4u nevű vállalat üzleti tervével (Lázár-Dékány Dávid, Kádár Balázs, Pavlović Anna és Tóth Balázs, felkészítő tanár: Mezei–Belovai Irén), második helyezett a temerini Kókai Imre Általános Iskola csapata lett a Rencsár kenus vízitúrák üzleti elképzeléssel (Rencsár Ágnes és Rencsár Béla, felkészítő tanár: Csorba Kornélia), a harmadik helyen két csapat végzett, az oromi Arany János Általános Iskola diákjai a Coffee Angels üzleti tervvel (Dobó Luca, Faragó Elisa, Kovács Viktória és Torma Varga Laura, felkészítő tanár: Pletikoszity Tibor), és a magyarkanizsai Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola diákjai Family Farm üzleti tervükkel (Berec Éva, Toldi Csenge és Tót Sára, felkészítő tanár: Kriska Szilvia)

Minden résztvevő diák és felkészítő tanár oklevelet és jutalmat, a legjobbak pedig ajándékcsomagot kaptak . A verseny szervezője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, támogatója a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma, főszervezőja Dr. Muhi B. Béla.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor